Zástupcovia Botanickej záhrady v Košiciach mali predstavu o zážitkových prehliadkach v troch najvyšších expozičných skleníkoch, ktoré doposiaľ poznali návštevníci iba z denných prehliadok. V skleníkoch nebolo žiadne osvetlenie.
 
VSE prišla s komplexným riešením a pomohli sme nápad zrealizovať.Nainštalovaním audio-vizuálnej technológie vznikla nová, jedinečná služba a atrakcia pre návštevníkov, ktorí počas večerného sprevádzania môžu zažiť tajomnú atmosféru a zvuky džungle.
Zaujímavo sme vysvietili chodníky bodovými svetlami a vybrané tropické rastliny farebným programovateľným osvetlením. Zvukovú techniku je možné využívať aj počas denného režimu na príjemné spestrenie individuálnych prehliadok. Celkom pribudlo 12 farebných svetiel, 30 bodových svetiel osvetľujúcich chodníky, 10 reflektorov s bielym svetlom a 14 reproduktorov.Celý systém je možné naprogramovať a ovládať na diaľku cez počítač alebo mobil.

Pridanou hodnotou realizácie je aj zvýšenie bezpečnosti pri samotnej starostlivosti o rastliny. Botanická záhrada v Košiciach plánuje atrakciu využívať počas krátkych jesenných a zimných dní. Časom budú k dispozícii ako individuálne prehliadky, tak aj komentované prehliadky so sprievodcom. Vďaka novému osvetleniu a ozvučeniu bude môcť Botanická záhrada vytvárať tematické sprevádzania resp. zatraktívniť výstavy organizované v priebehu roka.
 

Komplexné riešenie od VSE:

  • 52ks nových LED svietidiel a 14ks reproduktorov v skleníkoch(svietidlá pre osvetlenie chodníkov, pre osvetlenie farebných scén, servisné svietidlá).
  • RGBW DMX farebné svietidlá -vďaka nim vieme nastaviť akúkoľvek farbu či dynamickú scénu (blesky, východ/západ slnka a pod.).
  • Svietidlá sú napájané bezpečným napätím a sú odolné voči trvale vlhkým podmienkam.
  • Audio-vizuálna technika je súčasťou inteligentnej inštalácie, pretoje systém ovládateľný na diaľku, vieme nastaviť časové plány a scény a každý skleník ovládať samostatne.
  • Projekt sme realizovali na kľúč - od návrhu, projektovej dokumentácie až po dodanie, inštaláciu a naprogramovanie materiálu.