Zariadenia na prípravu jedál

 

Prevádzkovanie gastronomických zariadení je jedným z najfrekventovanejších predmetov podnikania, pretože využívanie týchto služieb je každodennou súčasťou nášho života. Energetická efektívnosť prevádzky týchto zariadení patrí medzi hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú náklady na prípravu jedál a nápojov.

Tipy na úspory:

Opatrenia bez potrebných investícií

  • Používajte zariadenia, ktoré sú veľkosťou primerané množstvu pripravovaných pokrmov. Plne využitá kapacita využije energiu podstatne efektívnejšie.
  • V čase útlmu produkcie jedál znížte teplotu v rúrach na pečenie.
  • Fritézu napĺňajte len do uvedenej kapacity, preplnené zariadenie predlžuje čas prípravy jedla.
  • Pravidelne kontrolujte stav tesnenia na dvierkach rúr na pečenie a v prípade potreby ho dajte vymeniť.
 

Opatrenia vyžadujúce investície

  • Tepelná izolácia udržuje viac tepla v spotrebiči a vypúšťa menej do okolitého prostredia, preto pri kúpe uprednostnite tepelne izolované kuchynské spotrebiče.
  • Kupujte spotrebiče s čo najefektívnejšou energetickou triedou – A, A+, prípadne A++.
 

Späť